Trudnoća je uzbudljivo i ponekad uznemirujuće vreme. Planiranje tačno onoga što vam je potrebno pre dolaska vaše bebe može biti zastrašujući zadatak, ali mi smo napravili konačnu listu sa vrhunskim savetima.

Da bismo život učinili još lakšim, grupisali smo i osnovne stvari koje su vam potrebne za brigu o svojoj bebi u prvih nekoliko meseci.

Spavanje

Krevetac pored kreveta
Preporučujemo da vaša beba prvih šest meseci spava u istoj prostoriji kao i vi. Krevetac pored kreveta se drži pored vašeg kreveta sa stranom nadole, što znači da je vaša beba na dohvat ruke – korisno za noćno hranjenje. „Noćni krevetići su jedna od najpopularnijih opcija jer se pričvršćuju na bočnu stranu kreveta“.
Krevetac
Bebe obično izrastu iz svog krevetića ili Mojsijeve korpe kada napune oko šest meseci, kada se mogu premestiti u krevetac. Pa u čemu je razlika? Krevet je nešto veći od standardnog krevetića i ima stranice koje se mogu ukloniti, tako da se može pretvoriti u krevet za malu decu kada vaša beba postane starija. Preporučujemo da kupite novi dušek za svaku bebu, pa čak i ako ponovo koristite krevetac, svež dušek je ključan.

Ugrađene posteljine za krevetić
U prvim danima često ćete menjati posteljinu, tako da je oko četiri ili pet dobar iznos za početak. I vredi se snabdeti posteljinom za bebe da biste bili unapred pripremljeni.

Ćebad
Pokrivači, jorgani i jastuci se ne preporučuju za bebe mlađe od godinu dana, pa kupite nekoliko ćebadi koje se mogu slagati u slojevima u zavisnosti od toga koliko je hladno. Ćelijski pokrivači su odlični jer omogućavaju cirkulaciju vazduha – savršeno za regulisanje bebine temperature.

Vreće za spavanje
Ako imate kovrčavu bebu koja voli da skine ćebad, vreća za spavanje je bezbedna opcija za održavanje toplote cele noći.

Noćni pribor
Sobni termometar i noćno svetlo su zgodni. Radi mira, bebi monitor je neophodan.

Odeća za novorođenčad

Iznenadićete se koliko puta morate da promenite odeću svoje bebe u toku dana. Ali nemojte kupovati previše stvari, jer novorođenčad rastu tako brzo da im bilo kakva odeća verovatno neće odgovarati duže od nekoliko meseci. Po pravilu bi trebalo da bude dovoljno 10 bodija i 10 odela za spavanje. Zatim možda tri ili četiri kardigana koji se mogu postaviti preko vrha ako je hladno. Mnogi odela za spavanje imaju ugrađene čarape i rukavice za ogrebotine, ali nabavite nekoliko pari svakog od njih ako ih nemate u onima koje imate. A kada ste napolju, ponesite jaknu za devojčice ili jaknu za dečake i kapu. Čitav asortiman odeće za novorođenčad pruža vam puno izbora da svoj dolazak pripremite praktično i sa maksimalnom ljupkošću.

Kupatilo za bebe ili podrška za kupanje


Postoje dve glavne opcije. Prvo je tradicionalna kupka za bebe, koja je mala plastična kadica u obliku kupke, koja se može koristiti bilo gde u kući. Druga opcija je sve popularniji nosač za kupatilo koji je dizajniran da se koristi u vašem postojećem kupatilu.

Stanica za presvlačenje
Bebama je potrebno mnogo promena pelena. Ključno je da postavite stanicu za presvlačenje gde imate sve što vam je potrebno pri ruci. Stolovi za previjanje su praktična opcija ako imate prostora, ali prenosiva prostirka za previjanje, zajedno sa korpom maramica, pelena i kreme, takođe dobro funkcioniše.

Haljina za maženje ili peškiri ništa nije slađe od bebe koja izlazi iz kade. Izaberite mekani peškir sa kapuljačom da bi im glava bila topla ako imaju mokru kosu. Ovde ćete pronaći sve peškire i ogrtače za bebe koji su vam potrebni.

Komplet za negu
Trebaće vam četka za kosu i šampon za bebe da biste ih navikli na četkanje i pranje kose od malih nogu. A makaze za nokte ili rukavice za grebanje pomoći će im da se spreče da se grebaju (ti mali nokti brzo rastu, ali imajte na umu da ih u početku može biti veoma teško podrezati).

By stijak