Postoji više nauke iza toga da prozori sa dvostrukim oknima oblože vašu kuću nego što biste mislili, a možda ćete morati da preispitate da ih nabavite uprkos njihovim dodatnim troškovima. Da, prozori sa dvostrukim staklima su skuplji od prozora sa jednim staklom, jer plaćate taj dodatni sloj stakla, ali to vredi. Iako ovi prozori nisu dizajnirani da budu vatrootporni, oni mogu izuzetno pomoći u usporavanju požara.

Spoljni sloj će se obično slomiti kada dođe do požara, ali unutrašnji će ostati neozleđen. Dva stakla mogu značiti da se staklo ravnomerno zagreva, jer se toplota bolje distribuira sa unutrašnjim slojem koji se sporo zagreva od spoljnog sloja stakla, što mu pomaže da se odupre pucanju.

Prozorska stakla su staklene ploče unutar okvira prozora. Mogu biti debljine jednog stakla, dvostrukog stakla ili energetski efikasni. Mogu biti od običnog stakla ili ukrašeni.Mogu se isporučiti u jednom velikom listu ili unutar okvira mogu biti postavljeni različiti oblici i veličine okna.

Okvir je drvena konstrukcija, vinil ili stakloplastika koja sadrži sistem prozora. Sastoji se od glave ili gornjeg horizontalnog dela; dovratnici ili vertikalni komadi i prag; horizontalni donji komad.

By stijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *