Prozori igraju važnu ulogu u uređenju naše kuće. Povezuju unutrašnjost i spoljašnost kuća. Odabir tipova prozora za dom nikada nije lak posao. Koje vrste prozora su dugoročno dobre za moj dom? Da li je fiksni prozor jeftiniji od obloge?

Vrste prozora

Prozori se mogu klasifikovati prema materijalima okvira i načinu otvaranja. Materijali okvira mogu biti vinil, aluminijum, stakloplastika i drvo, itd. Pretpostavljeni u istom materijalu prozora, udovice se mogu podeliti na fiksne prozore i operativne prozore u skladu sa načinom otvaranja.

Fiksni prozori i njihove aplikacije

Fiksni prozori, poznati i kao prozori sa slikama, su prozori koji se ne mogu otvoriti. Fiksni prozori mogu se koristiti samostalno ili kombinacija prozora u velikom otvoru. Ne trebaju nikakav hardver. Ne trebaju čak ni ekran. Staklo i okvir su glavne komponente i imaju dobro zaptivanje sa četiri strane, tako da fiksni prozori ne održavaju održavanje i imaju dobru nepropusnost za vazduh, vodonepropusnost i veliku izolaciju. Fiksni prozori su sigurno najpovoljniji. I, naravno, fiksni prozori su jeftiniji od obloga, čak jeftiniji od klizača.

Da li vam zapravo treba svaki otvor sa svim fiksnim prozorima?

Sigurno ne. Iako su fiksni prozori jeftiniji i imaju odlične performanse, ali ne biste uživali ako živite u kući sa nultim prozorom nego što se može otvoriti. 

By stijak

20 thoughts on “Prozori”
  1. Thank you for all of the labor on this blog. My mum loves participating in investigation and it’s obvious why. Almost all hear all concerning the lively means you convey precious guides by means of this web site and as well as improve contribution from other ones on this area of interest and our simple princess is in fact becoming educated a lot of things. Enjoy the rest of the new year. You’re conducting a tremendous job. templaza.com

  2. Nice post. I was checking continuously this blog and Im impressed! Extremely useful info specifically the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published.