Potreban vam je polovan traktor ali niste sigurni koji bi odabrali. Ne raspolažete informacijama od značaja za kupovinu traktora i ne znate čime bi trebalo da se rukovodite prilikom kupovine. Ostanite sa nama i olakšajte sebi kupovinu i odabir željenog traktora. Traktor predstavlja pogonsko vučnu mašinu i uz pomoć njega obavljamo različite radne operacije. Ko uopšte danas može zamisliti jedno domaćinstvo koje se bavi poljoprivrdom a da nema traktor. Zaista danas teško da možemo bilo šta završiti na njivi bez ove poljoprivredne mašine. Kao što je odabir traktora bitan tako je bitno i njegovo održavanje. Pravilnim održavanjem traktora produžavate mu životni vek i mogućnost da vas dugo služi i ostane ispravan. 

Odabir traktora

Od poznatih marki traktora tu su svakako IMT traktori. Pored ove poznate marke tu je i John Deere. Međutim ne mora striktno značiti da morate isključivo kupovati ove marke traktora. Mnogo je drugih marki taktora koje su se pokazali kao dobri, poput marke Zetor. Traktori marke Zetor jednostavnog su izgleda i pokazali su se kao jako dugotrajni a opet ne morate izdvojiti previše novca za njih. Prilikom kupovine traktora obratite pažnju na jednu bitnu stvar a to je dostupnost njegovih rezervnih delova. Ne želite da se nađete u situaciji da vam u sred poljoprivrednih radova zakaže neki od delova traktora a da pritom nemate na raspolaganju njegove rezervne delove kada vam hitno trebaju. Konkretno kada govorimo o Zetor traktorima delovi za Zetor dostupni su vam u svakoj bolje opremljenoj radnji za poljoprvrednu mehanizaciju. 

Odaberite traktor u skladu sa onim za šta će vam najviše služiti. Ako se isključivo bavite voćarstvom onda vam i neće biti potreban neki jak traktor i sasvim se možete osloniti na onaj sa manje konjskih snaga. Prilikom odabira traktora imajte ne umu i teren i površinu koju obrađujete. Traktori se dele na standardne, univerzalne i specijalne. 

Svakako ako ste tip osobe koji želi samo ono provereno onda sa markom kao što je John Deere nećete pogrešiti, kao ni sa Massey Ferguson i Fendth. Na marke ovih traktora se možete potpuno osloniti ako imate da obrađujete veću poljoprivrednu površinu. Naravno ove marke same po sebi više i koštaju. Ako niste spremni da izdvojite mnogo novca onda će vam i IMT traktori biti sasvim dovoljni. Poljoprivredna mehanizacija jako nam je značajna danas i njen doprinos je nemerljiv. Pod poljoprivrednom mehanizacijom danas podrazumevamo  sve mašine koje obavljaju poljoprivredne radove. Tu spadaju i taktor, kombajn, sejačice, prskalice, plugovi, mikser za silažu i mnoge druge.

Kada kupujete polovni traktor obavezno proverite par stvari. Proverite menjač, hidrauliku i motor. Proverite akumulator, potrošnju ulja, gume, koliko radnih sati ima ali i da li je pohaban. Naša preporuka je da gledate one traktore sa manje radnih sati, naravno mogu doći u obzir i one sa više radnih sati ali ako znate da taj traktor nećete koristiti često. 

By stijak