Automobilska industrija dostigla je neverovatne uspehe u pogledu proizvodnje modernih, kvalitetnih i raznovrsnih vozila. Upravljanje automobilom nešto je što je neminovnost današnjice i odlična prednost je posedovanje vozačke dozvole. Svi vole da voze dobar auto, novije generacije, koji je u svakom trenutku bezbedan i tehnički ispravan. 

Kako biste uživali u sigurnoj vožnji automobila odličnih performansi, bitno je da se održava u skladu sa zakonskom regulativom i svim propisima. Neophodno je da uvek budu ispunjeni svi higijenski uslovi, ali i druge stavke, kao što je čišćenje dpf filtera, održavanje stakala, zamenja ulja, kontrolisanje ispravnosti i mnogi drugi. Naravno, sve navedeno je bitno da bi se obezbedila sigurna i bezbedna vožnja u svakom trenutku, ispunjavajući na taj način i sve propisane procedure i pravila.

Čišćenje dpf filtera – za pravilno funkcionisanje vašeg automobila

Kako će merenje izduvnih gasova od polovine naredne godine biti regulisano pravilnikom, činjenica je da će pitanje čistog dpf filtera biti imperativ uspešnog tehničkog pregleda. Dizel gorivo zahteva periodično čišćenje dpf filtera, kako bi automobil nesmetano funkiconisao. Izduvni gasovi rezultat su upravo stanja u filteru, pa ukoliko je u svakom trenuktu očišćen, nema problema sa zagađenjem okoline i ostavljanjem tragova iza vozila tokom kretanja, a ni sa radom motora. Svaki automobil mora imati ispravan i čist dpf filter. Upravo zbog pravilnika, ali i poboljšanja funkcija motora, smanjenja potrošnje goriva i zaštite životne sredine, čišćenje dpf filtera treba da bude stavka zbog koje ćete rado odlaziti u profesionalan auto servis.

Održavanje stakala – elegancija i preglednost vašeg automobila

Pored toga što je čišćenje dpf filtera neminovnost današnjice za ispravno funkcionisanje vozila, bezbednu i društveno odgovornu vožnju, postoje i drugi elementi savremenog održavanja automobila. Upravo to su higijenski uslovi, i pre svega bavljenje staklima. Šoferšajbna, bočna stakla i retrovizori moraju biti čisti i uredni u svakom trenutku. Oni su bitan faktor bezbedne, pregledne i neometane vožnje, pa samim tim bavljenje staklima nije samo stvar estetike i izgleda automobila. Održavanje stakala treba da rezultira čestim poliranjem i pregledanjem nepravilnosti – da li negde nije „zalutao“ minijaturni kamen ili druga materija, što može oštetiti staklo vremenom u većoj meri. Čuvena zatamnjena stakla predmet su zakonske regulative, pa je važno da ukoliko su predviđena u proizvodnji, mogu biti tamna i kasnije nakon zamene. 

Održavanje higijene automobila – za udobnost i pedantnost vašeg automobila

Kada ste sigurni da je čišćenje dpf filtera i stakala potpuno, bavite se i održavanjem redovne higijene u vašem automobilu. Čišćenje sedišta, volana, menjača i patosnica, samo su neke od stavki koje čine da automobil ima pun sjaj. Pored toga, redovno brisanje prašine, pranje navlaka za sedište i održavanje auto sedišta ukoliko u automobilu borave i deca, veoma je važno za higijenu i urednost vozila. Bez obzira da li se radi o automobilu novije ili nešto starije generacije, higijenski uslovi mogu reći dosta o njegovom realnom stanju. Bavite se i estetikom i vodite računa da automobil uvek bude čist, uredan i spreman za vožnju čak i u iznenadnim situacijama. 

Savremeno održavanje automobila bitno utiče na kompletan izgled, ali i funkcionisanje samog vozila. Redovni pregledi kod profesionalnih auto servisa uz čišćenje dpf filtera, održavanje higijene stakala, enterijera i karoserije, veoma su bitni za bezbednu vožnju i atraktivnu estetiku automobila.

By stijak

9,645 thoughts on “Savremeno održavanje automobila”