Najvažnije je da pronađete isti stil kupaćeg kostima koji je savršen za vas. Na sreću, ovog leta u trendu su vrste ženskih kupaćih kostima za bukvalno svaku figuru. Jednostavno je nemoguće ne iskoristiti tako velikodušan predlog dizajna.

Ton u modi na plaži danas postavlja seksualnost, pa je glavni zadatak elegantno naglasiti. Da ne biste pogrešili u izboru modela, potrebno je samo da iskreno uporedite sopstvene parametre i mogućnosti modernih kupaćih kostima.

Vrste kupaćih kostima i njihova imena

Bez obzira na to koliko se moda menja, kupaći kostimi se i dalje dele na dve vrste: zatvorene (spojene, jednodelni kupaci) i otvorene (odvojene). Ideja da drugi izgledaju mnogo seksipilnije je prošlost, a oba modela imaju svoje neosporne prednosti koje mogu da istaknu individualnost.

Kupaći kostimi oba tipa često se nazivaju po obliku steznika koji se koristi u njihovom dizajnu. Trend danas su tri takve forme koje zaslužuju posebnu pažnju.

Bandeau. Ovo je naziv za modele sa lepo drapiranim steznicima, ne samo da naglašavaju, već i vizuelno povećavaju njegovu veličinu. Traka izgleda veoma elegantno i bez naramenica i sa gracioznim kaiševima, koji dolaze iz sredine steznika i vezuju se oko vrata.

Halter. Još jedan skoro univerzalni oblik steznika za bilo koji model kupaćih kostima. Zatvoreni, našiveni modeli šoljica savršeno će naglasiti prelepe grudi srednje i velike veličine. Karakteristična karakteristika ulara – široke ekspresivne trake: jedna koja prolazi kroz vrat ili dva, smeštena na ramenima.

Danas su u modi mini-bikini sa tangi gaćicama, spavačima, pa čak i šortsovima minimalne veličine.

Otvorenije sa još sitnijim gaćicama naziva se “mikro-bikini”. Ali za najsmelije mode, dizajneri nude tange u svim varijacijama u obliku gaćica – ovaj model bikinija se zove “brazilski”. Fotografije iz ovogodišnjih kolekcija će pomoći da se detaljno razumeju vrste bikini kupaćih kostima.

Bilo koja od vrsta bikinija može uključivati različite stilove steznika. Pokažite maštu, i sami sastavite kupaći kostim, možete izabrati klasičan, bando ili halter. Izbor zavisi samo od tipa vaše figure, a kako želite da izgledate na plaži, u svakom slučaju vam je obezbeđen seksi izgled.

Danas je moderno “prikupljati” komplete kupaćih kostima raznih vrsta, suptilno kombinujući ne samo stilove steznika i gaćica, već i njihovu boju. Dobro odabrane kombinacije crteža i monohromatskih tekstura koje odgovaraju njima izgledaju veoma impresivno. Pored toga, ovaj pristup će omogućiti da dva ili tri modela kreiraju ekskluzivnu garderobu i da se svaki dan pojavljuju na plaži u novoj odeći.

Mit da na plaži možete izgledati luksuzno samo u otvorenom modelu je odavno zastareo. Posle nekoliko godina zaborava, zatvoreni kupaći kostimi uspešno su se vratili u modu. Dizajneri veruju da je intriga i stil svojstven takvim modelima – budućnost mode na plaži.

Klasičan i gotovo osnovni model – majonez – sa visokim izrezima sa strane, jasno ukrašenim šoljama i jasnim dekolteom – idealan je za bilo koju vrstu figure. Stil dozvoljava lagane vertikalne zavese u predelu struka, pomoću kojih možete vizuelno prilagoditi figuru.

Kao iu otvorenim modelima, u zatvorenim postoji verzija kupaćeg kostima u obliku bandoa. Drapirani steznik bez naramenica efektno naglašava poprsje, a sam stil je savršeno vitak i vizuelno izdužuje noge. Ovi modeli su danas u modi ne samo kao opcije za plažu, već su odlični i kao upareni topovi sa elegantnim pareom kao odeća za zabavu i ručak.

Halter sa širokim naramenicama takođe ima svoju verziju u “zatvorenoj” verziji. On savršeno “prikuplja” figuru, a spektakularni ukrasni rezovi u struku daju joj vitkost. Najpovoljniji su takvi modeli, ukrašeni složenim otiskom, on, za razliku od monohromatske boje, dodaje lakoću i sofisticiranost figuri. Takvi modeli se, inače, smatraju idealnim za plivanje – u njima ćete sigurno izbeći bilo kakve incidente koji se mogu dogoditi u vodi.

By stijak