Prilikom iznajmljivanja automobila većina nas na umu ima nekoliko pitanja, počev od procedura, pravila, preko osiguranja i drugih bitnih stvari. Posebno ako planirate put u inostranstvo, jako je bitno koristiti usluge proverene rent a car agencije. U tom slučaju pobrojaćemo vam par saveta kako da budete sigurni pri izboru rent a car agencije kao i to kako da pronađete najbolje i najeftinije automobile koje biste iznajmili.

Odlazak na putovanje podrazumeva maksimalan komfor pa tako bilo da putujete sami, porodično ili sa prijateljima, putovanje treba da bude udobno za sve. Za slučaj da nemate svoj automobil a želite da vaše putovanje prođe bez problema savet je da se obratite jednoj od rent a car agencije. Na taj način ćete sebi obezbediti put kakav želite, sa što manje stresa i usput učiniti sebi put što ugodnijim. Za odlazak na veći put koji podrazumeva neku od daljih destinacija, birajte veće i što kvalitetnije vozilo jer poslednje što želite jesu problemi na putu i nemogućnost da ponesete sve ono što želite sa sobom. 

Donosimo vam par ključnih saveta kako biste pažljivo odabrali najbolju rent a car ponudu a samim tim i detaljno razmotrili uslove najma automobila

Ugovor

Pre nego što iznajmite automobil potrebno je da potpišete ugovor sa određenom rent a car agencijom. Većina nas sve više poslova obavlja preko interneta pa tako i proces iznajmljivanja automobila danas možete rešiti onlajn. Ova mogućnost čak može da vam donese bolju ponudu nego onu koju biste dobili na samom šalteru rent a car agencije. Međutim ukoliko ste rezervisali auto preko interneta obratite pažnju na same uslove najma. Ne želite da vam se dogodi da ono što ste rešili onlajn putem ne zateknete i uživo kada dođete. Tražite da pogledate i proverite sva potrebna dokumenta kako biste bili sigurni u ispravnost vozila i legitimnost same agencije. Kada dobijete ugovor na ruke proverite sve stavke istog pre nego sto ga i potpišete.

Osiguranje

Ono što je jako bitno jeste da proverite sa rent a car agencijom da li je uključeno auto osiguranje kao i to šta sve pokriva. Bitno je da vaš odlazak u insotranstvo kao i troškovi koji bi tom prilikom zbog problema na putu eventualno nastali budu pokriveni upravo ovim osiguranjem. Dobro se raspitajte i proverite ovu stavku. 

Odabir automobila

Dobro razmislite pre samog odabira i izaberite automobil prema svojim potrebama. Većina nas bude zadivljena određenim modelima automobila i napravi grešku uzimajući određene sportske modele koji na kraju budu krajnje neudobni a o prostoru u samom autu da i ne govorimo. Vodite računa i o potrošnji goriva. Ukoliko planirate na put sa većim brojem ljudi uzmite što prostranije vozilo. Jedna napomena – pre nego što uzmete auto detaljno ga pregledajte i ako pronađete bilo kakvu štetu obavezno prijavite. Ne želite kasnije odgovarati za štetu nastalu pre vas sa kojom nemate apsolutno nikakve veze. 

Većina agencija u našoj zemlji ispunjava sve potrebne uslove pa tako ne morate brinuti pri odabiru samog automobila i procesu iznamljivanju istog. Budite sigurni uz rent a car Beograd.

By stijak

13 thoughts on “Budite pažljivi prilikom iznajmljivanja automobila”

Leave a Reply

Your email address will not be published.