Svo smo svesni činjenice koliko drveni nameštaj lepo izgleda. Drveni nameštaj svakom enterijeru daje posebnu čar i nikad neće izaći iz mode. Uklapa se u razne stilove uređenja pa ga se nikad ne morate lišiti. Ostanite sa nama i u nastavku teskta saznajte kako nabolje očuvati svoj drveni nameštaj i samim tim produžiti mu životni vek. 

Bilo da imate drveni stočić ili bilo koji drugi komad drvenog nameštaja u svom domu bitna je redovna nega jer to je ono što će omogućiti vašem komadu nameštaja dugotrajnost. Jako je bitno adekvatno tretirati površine kako bi još dugo dugo uživali u našem nameštaju. Drvo baš kao što smo napomenuli nikad neće izaći mode. Zamislite samo kako jedna jasenova greda može da oplemeni prostor i da da potpuno jednu drugačiju notu čitavom prostoru. Ovaj tip greda obično se postavajla na plafon prostorije i divno deluje u svakom enterijeru. Ako ste pobornik jednog rustičnog stila uređenja onda je drvo definitvno vaš materijal. 

Jasenovi elementi svuda će se uklopiti bez problema jer je jasen sam po dosta kvalitetno drvo a o estetici da i ne govorimo. Neobrađeni drveni nameštaj uvek ostaje zapečaćen kako bi se generalno izbegle mrlje i ogrebotine. Pri profesionalnom zaptivanju drveta koriste se razni konzervansi. Ako želimo vodootporne površine koristićemo ulje, tada mrlje od vode nisu moguće. Ako želimo sjajni drveni namštaj omda ćemo koristiti vosak ali moramo imati na umu da vosak neće zaštiti nameštaj od mrlja. Ako želimo mat završnicu onda koristimo glazuru ali ni ovo ne štiti nameštaj od mrlja od vode. Kada želimo vodootporni zaštitni sloj onda koristimo lak ali u tom slučaju drvo nema prozračnost.

Nameštaj od punog drveta jeste omiljen mnogima ali one vrste koje su već prethodno obrđene moramo posebno negovati. Pri održavanju i čišćenju ovih površina treba koristiti proizvode za negu sa tačno određenim premazom za drvo. Kako to zpravo izgleda, ako imate voštani sto ili stolice njih ćete i dalje tretirati voskom tako isto ako imate uljani nameštaj tretiraćete ga uljem koje je predviđeno za drvo. Ako čistite drveni namštaj čistite ga tankom krpom za prašinu ili usisivač ali onaj sa posebnim nastavkom. Ako vam se desi da umrljate nameštaj koji se zatim osuši onda koristitie vlažnu krpu i dodajte vrlo malo praška za pranje veša. Imajte na umu da ne koristitie agresivna hemijska sredstva za čišćenje. Ako vam se recimo sok od pomorandže prospe potrudte se da tu mrlju odmah obrišete. Jasen se kod nas u zemlji dosta koristi, parket se uglavnom uzima od strane većine ljudi u Srbiji.Baš zato imamo mnogo mesta u nešem gradu koje se bave otkupom turupaca jasena. Naravno da postoje i mnoge druge egzotičnije vrte drveta alo za njih je potrebno izdojiti više novca. 

By stijak