Naša zemlja ima mnogo toga za ponuditi kada su u pitanju destinacije koje se mogu posetiti leti. Pored brojnih jezera i banja kojim se Srbija ponosi, pojedine planine su podjednako odlična destinacija leti ukoliko želimo umerenije temperature i svežiji vazduh. Iskoristite baš ovo leto kako bi istražili Srbiju, a ukoliko ne biste znali od čega da krenete mi vam donosimo nekoliko predloga gde biste mogli otići i uživati podjednako dobro kao da ste otišli na more.

Ako kojim slučajem ostajete u Beogradu ne brinite jer leto u Beogradu je uvek dobra opcija budući da je naš glavni grad pun raznih dešavanja i sadržaja, pogotovu leti kada nudi i niz dobrih lokacija koje uključuju kupanje i sunčanje. Pa tako ukoliko ste odlučili da leto provedete baš u našoj prestonici a niste još smislili gde biste odseli izdavanje stanova Beograd vam je svakako uvek dostupno. 

Srebrno jezero

Na samo 70 minuta vožnje od Beograda nalazi se idealno letnje izletište gde možete provesti svoj odmor u vrelim letnjim danima. Srebrno jezero nalazi se u Istočnoj Srbiji i udaljeno je od našeg glavnog grada oko 110 kilometara. Jezero je poslednjih godina jako popularno jer je idealno mesto za kupanje, odmor i rekreaciju. U blizini hotela možete naći mnoštvo ugostiteljskih objekata, hotela, apartmana, vila sa prelepim baštama a najviše će vas oduševiti samo šetalište prepuno kafića i restorana. Ovo mesto je odlično ukoliko dolazite s porodicom ali i samostalno ukoliko tražite odmor i relaksaciju. Sam naziv Srebrno jezero dobilo je zbog svoje srebrnkaste nijanse koje jezero zadobija kada sunce krene da zalazi u poslepodnevnim časovima. 

Sokobanja

Ovo mesto nudi mnogo različitih sadržaja i predstavlja pravo mesto za uživanje i odmor u letnjem periodu. Ova banja pripada Zaječarskom okrugu, nalazi se na oko 400m nadmorske visine i sa gotovo svih strana je okružena planinama međju kojima preovladavaju Rtanj i Ozren. Najpoznatije izletište u Sokobanji je Lepterija koje se nalazi uz samu reku Sokobanjsku Moravicu. Soko grad je poznati srednjovekovni grad izgrađen krajem 18. i početkom 19. veka na temeljima rimske tvrđave. Pored ove čuvene lekovite banje u Srbiji možete obići još i Banju Koviljaču, Vrnjačku Banju, Bukovačku banju u kojima možete podjednako uživati kako u  prirodnim lepotama i čistom vazduhu tako i u mnogim spa centrima sa lekovitom mineralnom vodom koje možete naći baš u ovim banjama. 

Tara

Kako letnja tako i zimska destinacija je upravo ova planina. Ovaj nacionalni park nudi brojne sadržaje za jedan aktivan ali i relaksirajući odmor u kom možete uživati bilo da dođete sa porodicom ili sami. Tarom preovlađaju četinarske šume koje predstavljaju svojevrsni zaštitni znak Tare.

Planina se nalazi u zapadnoj Srbiji duga je 50km sa prosečnom nadmorskom visinom od 1200m. Perućačko jezero je najveće veštačko jezero u Srbiji i nudi bezbroj sadržaja za decu. Ukoliko ste na Tari pored jezera Perućac obavezno morate posetiti i Zaovinsko jezero, pravljeno krajem sedamdesetih i početkom osamdesetoih godina prošlog veka. 

Baš kao sto smo napomenuli i srpska prestonica je izuzetno posećena tokom letnjeg perioda. Ada Ciganlija, poplarna plaža Lido, bazeni na Košutnjaku, planina Avala samo su neke od lokacija koje možete posetiti i ujedno osvežiti se dok ste u Beogradu. Stanovi za izdavanje Beograd su tu kako bi svoje dane boravka u Beogradu ugodno i bezbrižno proveli.

By stijak

4,303 thoughts on “Provedite leto u Srbiji”