Mala kuhinja često je izazov mnogima kada je renoviranje u pitanju. Međutim uz par praktičnih saveta i vašu malu kuhinju je moguće renovirati tako da izgleda mnogo veće nego što zapravo jeste. Ušteda prostora je ključna stvar kod malih kuhinja. To možete postići pametnim rasporedom elemenata. Ostanite sa nama i u nastavku teksta saznajte kako najlakše preurediti malu kuhinju. 

Minimalizam jeste možda najbolji stil uređenja u ovakvim situacijama. Savet je da se držite svetlih boja i kada su zidovi ali i kada su i pločice i generalno nameštaj u pitanju. Funkcionalnost jednako minimalizam. Kod minimalizma funkcionalnost je zaista jako bitna, nju postižete pametnim rasporedom kućnih aparata i radne ploče. Bitno je da se izvuče maksimalna iskorišćenost u kuhinji. Ako imate malu kuhinju mali kućni aparati će vas doslovno spasiti. Zašto vam ovo govorimo? U maloj kuhinji često se dešava da nema mesta više od dve ringle na šporetu. Tada su i mikrotalansa i pica pekač i krčko i više nego dobrodošli. Staklo za kuhinju je sve više popularno što zbog svog lepog izgleda što zbog praktičnosti. Osim ovih prednosti stakla za kuhinju se jako jednostavno i lako montiraju. Ova stakla se mogu montirati i kada je kuhinja već montirana. Ako želite nečim da osvežite svoju kuhinju bez da je renovirate onda vam je ovo odlična stvar. 

Staklo za kuhinju umesto pločica spasiće vas mukotrpnog ribanja. Sve što je potrebno kada je čišćenje u pitanju jeste tečnost za stakla, krpa i jedan zamah. Stakla će učiniti i da vaša kuhinja izgleda veće nego što zapravo jeste. Danas na tržištu moguće je pronaći zaista veliki izbor stakala od onih jednobojnih, preko prozirnih do onih sa odštampanom šarom ili slikom. Bilo koju da odaberete gledajte da vam se uklapa sa ostatkom enterijera. Kod malih kuhinja možda najveći problem jeste nedostatak radne površine gde se pripremaju oborci. Rešenje za ovakvu situaciju je pult koji u isto vreme može poslužiti kao trpezarijski sto ali i mesto gde ćemo pripremati sve one ukusne obroke. Problem odlaganja stvari možete rešiti tako što ćete produžiti gornje kuhinjske elemente da budu do plafona. Na taj način dobijate mesta za sve one stvari koje često ne koristite a morate negde odložiti. 

Svetle boje učiniće vašu kuhinju većom nego što jeste, stakla takođe vizuelno povećavaju prostor pa nije loše razmisliti o staklu na pultu ili kuhinjskim elementima. Uzmite u obzir i rasvetu jer ona može upravo vaš prostor učinti većim i lepšim. Ko kaže da su ogledala samo za kupatila i hodnike. U svoju malu kuhinju možete staviti i ogledalo slobodno, obratite pažnju samo da to bude razumno postavljeno ogledalo. Na taj način stvorićete iluziju dubine i time prostor ima da izgleda mnogo veće nego što zapravo jeste. Svakako da ogledalo ne treba postavljati u blizini peći ili sudopere kako ne bi bila umazana vodom ili mašću. 

By stijak