Cena PVC stolarije je dosta niža i od ALU i od drvenih vrsta, ali i u okviru njene ponude postoje modeli koji su više ili manje skupi. Reklamiraju se kao najjeftiniji, ali u stvari mnoge ponude kriju zamke kojih niste svesni.

Za kupovinu nekoliko dvokrilnih PVC prozora i vrata vrlo često treba izdvojiti i preko 1.000€ pa je jasno zašto je važno da se pronađe najpovoljnija PVC stolarija, ali ona nikako ne bi smela da bude jeftinija na račun kvaliteta stolarije.

Kako pronaći povoljne uslove kupovine, a da se ne štedi na materijalima ili načinu proizvodnje? Koji troškove ne morate uključiti, a koje je važno da platite kod firme koja pravi PVC stolariju?

Najpovoljnija PVC stolarija treba da ima kvalitetan okov, ramove i stakla!

Nekoliko smernica pri odabiru će odmah pokazati da li je reč o stolariji visoke energetske uštede ili je ulaganje jeftino, ali neefikasno.

  • Ramovi PVC stolarije

Najkvalitetnija je PVC stolarija nemačkih proizvođača, ali samo ako se proizvodi prema najnovijim sertifikatima i procesima proizvodnje. Najbolju izolaciju donose 8-komorni profili, ali su i najskuplji pa možete odabrati i profil sa 7 komora i imati odličan učinak PVC stolarije.

Što je tanji ram, izolacija je lošija jer je i broj komora znatno manji. Obavezno pitajte o kojim profilima je reč i ne postavljajte zastarele, peto-komorne profile jer neće doneti očekivane rezultate iako je reč o najpovoljnijim modelima PVC stolarije.

  • Staklo

Nove generacije donose poboljšanja u samoj strukturi stakla koje je nisko-emisiono, ali se i između dva stakla obavezno dodaje argon da bi se stvorila dobra izolaciona struktura i sprečio prodor temperature i zvuka.

Najpovoljnija PVC stolarija može biti i sa kvalitetnim tipom stakala samo je važno da se pronađe stručna firma za proizvodnju koja pravi samo kvalitetne proizvode, a cenu snižava popustima ili na neki drugi način.

  • Okovi za PVC stolariju

Okovi za PVC vrata i prozore služe da omoguće pravilno funkcionisanje krila duži niz godina. I ovde su nemački proizvođači neprevaziđeni tako da je to okov koji je najbolji za kvalitetno otvaranje i zatvaranje.

Ako ste pronašli jeftinu stolariju koja ispunjava ova tri uslova, to je firma koju treba angažovati i sigurno je da ćete dobiti najpovoljniju stolariju od PVC materijala.

Koje troškove treba platiti?

Firma bi trebalo da besplatno izlazi na teren i uzima mere jer se samo tako može napraviti stolarija koja će odgovarati postojećim otvorima. Ne treba kupovati gotove prozore i vrata jer ne znači da će se uklopiti pravilno, a onda to povlači dodatna ulaganja i gubitak sredstava koja niste planirali da izdvajate.

Kada se reklamira najjeftinija PVC stolarija važno je da to bude cena sa ugradnjom jer je potrebno da se stolarija stručno postavi i najjeftinije je kada je ugrađuje firma koja je i napravila prozore i vrata.Dakle, važno je znati zbog čega je PVC stolarija najpovoljnija, da li je kvalitet lošiji ili je reč o nekim odličnim sniženjima cena koji se mogu pronaći. Kvalitetna stolarija je ona koja neće zahtevati nikakva ulaganja i do 40 godina pa će ona ujedno biti i najjeftinija koju možete postaviti.

By stijak