Kada se pogleda cena rolo zavesa može se izvesti zaključak da je ukupan iznos viši nego kada se kupuju klasični modeli, ali postoji tvrdnja da su zavese sa mehanizmom ipak isplativiji? Čak šta više, tamo gde su postavljene na jednom prozoru ubrzo budu dodate na svaki što govori da se rado plaća viša cena i ulaže u njih.

Koje su prednosti rolo zavesa pa da vrede iako su skuplje, da li je moda u pitanju ili ima nekih drugih prednost?

Puno je nedoumica, naročito za one koji nisu imali direktno iskustvo sa ovakvim zavesama. Otkrijte sve odgovore u daljem nastavku teksta!

Zašto je cena rolo zavesa viša?

Rolo zavese su specifične jer imaju mehanizam pomoću kog se platno pomera, a zavese koriste. Jedan su od najtraženijim modela na tržištu i koriste se i u domovima i u poslovnim objektima.

Cena rolo zavesa nije viša samo zbog mehanizma već i zato što je platno pravljeno od posebnih materijala koje je antibakterijsko i visokog kvaliteta. I to je razlog zašto su rolo zavese skuplje, ali baš zbog ovih performansi one i imaju mnogo kupaca.

Mehanizam služi za podizanje i spuštanje platna koje je zategnuto pa se na ovaj način ne dotiče rukama, a odlično reguliše prodor svetla.

Antibakteriski materijal platna čini da se ovaj model zavesa ne skida, ne pere i jednostavno održava, laganim prebrisavanjem krpom. Samim tim i što se ne dotiče rukama platno dodatno se obezbeđuje njegova čistoća.

Pogodne su i za svaku prostoriju u domu, ali i poslovnom prostoru. Obezbediće čistiju sredinu, a velikim izborom boja i dezena platna i prelepu dekoraciju svakog prozora.

Rolo zavese menjaju više tipova zavesa

Jednom plaćena cena rolo zavesa menja čak 3 vrste pokrivanja za prozora, zavese, draperi i roletne. Kada se uzme u obzir cena svakog modela pojedinačno dolazi se do toga da su rolo zavese itekako isplative.

Black out platna služe za potpuno zamračivanje, a screen za delimično propuštanje svetla. Na ovaj način se snižavaju troškovi i izbegava postavljanje nekoliko različitih varijanti zasenčenja prostora.

Zavese za potpuno zamračenje se najčešće koriste za spavaće sobe, a u kancelarijama služe za pregrađivanje prostorija i obezbeđenje veće privatnosti. Sa druge strane screen platna mogu biti više ili manje propusna pa nalaze namenu zamračivanje svih prozora u domu, ali su odlične i za kancelarije i izgledaće elegantno u svakom poslovnom prostoru.

Rolo zavese su trajna dekoracija

Klasične zavese su rasadnici bakterija, često se skidaju, peru i peglaju pa brže i propadaju. Za jedan životni vek zavesa sa mehanizmom mora se promeniti nekoliko modela klasičnih zavesa. To u praksi znači da je rolo zavesa jeftinija nego svi troškovi koje klasični modeli iziskuju za održavanje tokom perioda korišćenja.

Zbog svih prednosti koje donose, cena rolo zavesa je zanemarljiva iako je na prvi pogled viša od drugih modela. Zavese sa mehanizmom su najtraženiji model, a pored rolo zavesa uz njih su i zebra zavese dva najprodavanija tipa. Ulepšavaju sve više domova i poslovnih prostora, a sada je jasno i da su jeftinije nego klasični modeli jer menjaju i drapere i roletne.

By stijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *