Da bi bile primećene na tržištu, kompanije dosta novca ulažu u reklamne materijale, jer oni predstavljaju odličan način da se privuče pažnja klijenata i kupaca. 

Postoje različite vrste reklamnih materijala a jedan od najčešćih su majice.

Da bi reklamni materijali bili kvalitetni potrebno je odabrati pravu štampariju

S obzirom da se iz budžeta firme izdvaja određen novac za reklamni materijal, važno je da on bude kvalitetan. Potrebno je da bude dobro pripremljen kako bi se izbegle eventualne greške prilikom štampe. Takođe, važno je da se odaberu proverene štamparije sa dugogorišnjim iskustvom i kvalitetnom opremom koje garantuju kvalitet svog rada u veoma konkurentim tržišnim uslovima.

Kriterijumi za odabir štamparije

Da bi privukle i zadržale svoje klijente, potrebna je velika posvećenost i kvalitet rada štamparija. Beograd, kao naš najveći grad, ima veliki broj štamparija koje se na tržištu bore za svakog pojedinačnog klijenta. U toj konkurentnoj borbi na tržištu, moraju se po nečemu izdvojiti kako bi klijenti baš njima poklonili svoje poverenje i prepustili štampu. Ovo su neki od kriterijuma na osnovu kojih treba da odaberete štampariju u Beogradu: 

  • Visok kvalitet štampe – najvažniji kriterijum prilikom izbora štamparija treba da bude kvalitet njihove štampe. Da bi se postigao visok nivo kvaliteta prilikom štampe, potrebna je dobra opremljenost najsavremenijom opremom i specijalizovanim mašinama koje garantuju da će njihovi klijenti biti zadovoljni konačnim izgledom različitih vrsta reklamnih materijala. Da bi ste napravili pravi izbor, napišite nekoliko štamparija, a zatim od njih zatražite da vam pošalju uzorke svojih reklamnih materijala kako biste mogli da ih uporedite i izaberete one najboljeg kvaliteta.
  • Mogućnost dizajniranja reklamnih materijala – neke od štamparija u svojim timovima zapošljavaju dizajnere koji mogu osmisliti celokupan izgled vašeg promotivnog i reklamnog materijala, bilo da je reč o majicama, rokovnicima, roll up banerima, brendiranju vozila ili o nečemu drugom. Oni mogu napraviti nekoliko idejnih rešenja za vašu kompaniju i brend, na osnovu vaših želja, sugestija i boja po kojima ste poznati. Kvalitet dizajna i štampe u tom slučaju garantuje provereno dobra štamparija. Beograd, takođe, nudi i mogućnost pronalaska štamparija u koje možete doneti svoju pripremu za štampu, napravljenu u nekom od kompjuterskih programa, koji imate od ranije i koju ste koristili za neke prethodne reklamne materijale. U tom slučaju, oni su zaduženi za štampu a vi garantujete da je priprema dobro urađena. U svakom slučaju, današnje štamparije su opremljene opremom visokog kvaliteta, pa za koju god varijantu da se odlučite trebalo bi da dobijete kvalitetne majice, rokovnike ili neki drugi reklamni materijal. 

S druge strane, ukoliko pored reklamiranja putem majica, želite predstaviti svoju firmu na različitim poljima, kao što su tradicionalni i online marketing, onda je pravi izbor za vas SEO agencija. Raspitajte se koja je najbolja u vašem gradu i upoznajte njen tim, koji će vam predložiti najbolje opcije za reklamu vaše firme, među koje se ubrajaju: izrada sajta, pisanje članaka i njihovo objavljivanje na medijima, kreiranje banera koji će biti prezentovani online i tradicionalnim putem, kao i mnoga druga rešenja. 

  • Cena štampe – Koliko novca je potrebno izdvojiti za određeni reklamni materijal predstavlja važan kriterijum pri izboru štamparija. Kod nas postoji velika konkurencija, koja nudi različite usluge i njihove cen. Ako uzmemo primer štampanje majica, videćete da su u ponudi majice različitog kvaliteta, sa kragnom ili bez nje, različitog dizajna i tako dalje. Na vama je da izaberete onu koja najviše odgovara vašem budžetu.
  • Mogućnost dostave reklamnih materijala – Neke od štamparija nude mogućnost dostave reklamnih materijala po završetku njihove štampe. Ukoliko vaša kompanija nema sopstveni vozni park, ovo može biti odlično za vas i može biti odlučujuće pri odabiru štamparije. 

Primer da majice nisu dovoljne za reklamiranje

Zamilslite da držite lanac restorana, koje želite da ispromovišete. Majice sa natpisima restorana koje će nositi vaši zaposleni dok rade, nije baš najbolja opcija. Za vaše restorane treba da čuje ceo grad, stoga je potreban i mnogo širi marketing preduzeti, da bi ljudi na internetu naišli na vaše restorane kada ukucaju najbolji restorani u Beogradu

Možemo zaključiti da su majice sa natpisima firmi i logoom odličan vid reklamiranja. Vaši zaposleni i prijatelji kada obuku majice sa imenom vašeg preduzeća i izađu u grad, sigurno je da će mnogi čuti za vas. Međutim, ako želite da se brzo širite, pored majica bi bilo dobro da budete aktivni i na društvenim mrežama, kao i da imate svoj sajt radi bržeš širenja vesti o vama i porasta poslovanja.

By stijak