Renault predstavlja svoje sledeće korake u elektrifikaciji sa novim konceptnim automobilom Megane eVision. Predstavlja pravi Renault model koji stiže krajem 2021. godine i preuzima rivale poput VV ID.3 i Tesle Model 3. Renault delovi za ovaj model biće potpuno novi i moćiće da se pronađu samo originalni.

Ovaj Megane eVision pretstavlja novi dizajnerski pravac brenda, sa detaljima poput mišićavog poklopca motora, plutajućeg krova i tankih ventilacionih otvora ispred i pozadi. Renault kaže da je eVision kraći od uobičajenog porodičnog hečbeka i dugačak je 4,21 m, uglavnom zbog platforme ispod koje ćemo doći za koji trenutak.

Osvetljenje i ovde igra integralnu ulogu sa potpuno spojenim svetlosnim rešetkama na prednjem i zadnjem delu. Prozirna tačka punjenja na prvi pogled ističe punjenje, a Renault kaže da nova upotreba ambijentalnog osvetljenja unutra ubrizgava u kokpit ozbiljno pozorište.

Megane eVision nije samo nekakav daleki, “nebeski” pregled. Renault kaže da će ovaj model pustiti u proizvodnju sledeće godine i, da istakne tu činjenicu, koncept ovde viđen koristi novu platformu Alliance CMF-EV.

Novi šef Renaulta, Luca de Meo, rekao je na debiju novog koncepta da je platforma „prekršila pravila veličine, upotrebe i dizajna.“ Dodaje da će „čitava porodica novih vozila biti zasnovana na ovoj novoj platformi“. i to ne samo od Renoa. S obzirom da je to saveznička platforma, Nissan je već predstavio SUV-a Ariia koji koristi iste osnove.

U Megane eVisionu ispod haube je baterija od 60 kVh i jedan e-motor snage 160 kV koji pokreće prednje točkove, dobar za 215 konjskih snaga – snaga koju Renault tvrdi da je jedan od najmoćnijih motora na prodaju – i opseg od oko 280 milja. Ove specifikacije postavljaju Megane eVision ravno u odnosu na VV ID.3.

By stijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *