Odlučili ste se da posetite Beograd i da svoje slobodno vreme provedete nekoliko dana u ovom gradu. Bilo da je Vaša poseta vezana za posao ili uživanje, Beograd nudi mesta na kojima možete uživati, odmarati se ali i aktivno provesti vreme iako je jesen. Izdvojili smo nekoliko predloga kako možete iskoristiti jesenje dane u glavnom gradu.   

Kako pronaći odgovarajući smeštaj?

Ukoliko dolazite u Beograd prvi put i niste sigurni koji tip smeštaja je najbolji i najpovoljniji za Vas, predstavićemo nekoliko tipova smeštaja koji Vam stoje na raspolaganju.. Treba istaći da Beograd nudi široku ponudu smeštaja: od hotela, apartmana, privatnih soba pa sve do izdavanja stanova, što u poslednje vreme postaje sve popularnije zbog brojnih pogodnosti. Izdavanje stanova Beograd Vam nudi stanove na različitim lokacijama u Beogradu ali i njegovoj okolini pa svako može pronaći stan u delu grada koji mu najviše odgovara ili koji mu se posebno dopada. Stanovi su različitih kategorija, samim tim i cena, pa svako može naći nešto što mu odgovara.  

Jesen u gradskim parkovima

Za jesen je svakako karakteristična raznolikost boja. Dane koji nisu praćeni kišom možete iskoristiti za šetnju u nekim od najlepših gradskih parkova gde možete uživati u predivnoj prirodi i pobeći od gradske gužve. Jedan od najpopularnijih parkova je svakako Košutnjak. Košutnjak je najveće gradsko izletište. Do početka 20. veka je bio zatvoreno dvorsko lovište a posle je otvoren za sve građane. Ovo je  odličan predlog za one koji vole duge šetnje ali i za one koji vole trčanje. Košutnjak se može pohvaliti brojnim stazama koje su namenjene ovoj aktivnosti.  U nijansama jeseni možete uživati i u Zvezdarskoj šumi, Topčiderskom parku i Banjičkoj šumi. U Topčiderskom parku se možete odlučiti i za vožnju fijakerom. 

Dan na Adi Ciganliji

Iako je prva pomisao na Adu Ciganliju kupanje i sunčanje, na beogradskom moru se može uživati i provoditi vreme i tokom jeseni. Na Adi možete uživati u šetnji obalom ili voziti rolere i bicikl. Takođe, iako je jesen kafići su i dalje otvoreni te možete svratiti na čaj ili sok. 

Dan rezervisan za kulturu

Dolaskom jeseni pozorišta počinju ponovo da rade, a bioskopi nude bogatiji izbor filmova. Na Vama je da  istražite repertoar i da se odlučite za neko od pozorišta ili bioskopa. U Beogradu se pozorišta i bioskopi mogu naći na gotovo svakom koraku. Bioskopske sale postoje u sklopu nekih tržnih centara ali i u centru grada i na periferiji. Takođe, Beograd poseduje mnogo  muzeja. Odnedavno je ponovo otvoren Narodni muzej gde možete uživati u stalnoj postavci koja obuhvata vremenski period od paleolita pa sve do umetnosti 20. veka. Pored Narodnog muzeja, preporučujemo Vam i da posetite muzej Nikole Tesle gde pored stalne postavke možete pogledati i kratak dokumentarni film o životu i radu ovog velikog naučnika. 

Ukoliko imate više vremena, i boravite u Beogradu nekoliko dana možete istražiti i druge krajeve kao što su Zemun i Novi Beograd koji imaju dosta toga zanimljivog da ponude. Na Vama je samo da dođete i prepustite se čarima grada. Želimo Vam prijatan odmor!

By stijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *